Френски тост с банан и лимоново-карамелен сос
Пържени филийки, отгоре с глезорийки.
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 12 филийки хляб
- сметана
- масло
- 2 с.л. кафява захар
- 1/2 ч.л. смляна канела
- сокът на 1/2 лимон
- нарязан на филийки банан
- незаквасена сметана или маскарпоне
- коантро (по желание)
- филирани бадеми за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Разбийте 6 яйца в купа с малко сметана и потопете филийките.
2. Запържете в тиган с малко масло до златисто от всяка страна.
3. Сложете в тавичка и оставете във фурната на топло.
4. Разтопете 2 големи с.л. масло в тенджера. След това добавете 2 пълни с.л. кафява захар и оставете да къкри леко, докато захарта се разтвори. Прибавете 1/2 ч.л. смляна канела и сока на 1/2 лимон. Оставете да къкри за около 1 мин. и свалете от огъня.
5. Сложете 2 филийки от изпържения хляб в чиния и след това покрийте с нарязан на филийки банан. Поръсете със соса и гарнирайте с незаквасена сметана или маскарпоне.
6. По желание, полейте с малко коантро и поръсете с филирани бадеми при поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ