Регистрация

Френски гювеч с тиквички и яйца



Френски гювеч с тиквички и яйца
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1633

Тиан - нещо като огретен с тиквички, сирене и спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.06.2018

Рецепта за тиан готвят Лора и Стоян, показвайки френски вариант на познатия огретен от тиквички със сирене и яйчена заливка със сметана. Ястието се обогатява със спанак, като позволява импровизация в добавките - сотирани гъби, царевица, мръвка и доста подправки.

Първо тиквичките се нарязват на шайби и се запържват в сгорещен зехтин до омекване, овкусени с чесън, сол и пипер. Следва в същия съд да се запържи и малко наситнен спанак. Отделно в купа се разбиват яйца със сметана. Тиквичките се редят на дъното на тава с висок борд, като се застъпват. Отгоре се разпределя спанака, а после се натрошава сирене. Лора и Стоян използват козе саламурено, но и обикновено краве сирене също върши работа.

На финала ясието се залива с млечно-яйчената смес и се запича за 20 минути. После имате леко основно за семейството.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта