Френски гювеч с тиквички и яйца
Тиан - нещо като огретен с тиквички, сирене и спанак.
Бон Апети
Излъчен на 01.06.2018
Рецепта за тиан готвят Лора и Стоян, показвайки френски вариант на познатия огретен от тиквички със сирене и яйчена заливка със сметана. Ястието се обогатява със спанак, като позволява импровизация в добавките - сотирани гъби, царевица, мръвка и доста подправки.
Първо тиквичките се нарязват на шайби и се запържват в сгорещен зехтин до омекване, овкусени с чесън, сол и пипер. Следва в същия съд да се запържи и малко наситнен спанак. Отделно в купа се разбиват яйца със сметана. Тиквичките се редят на дъното на тава с висок борд, като се застъпват. Отгоре се разпределя спанака, а после се натрошава сирене. Лора и Стоян използват козе саламурено, но и обикновено краве сирене също върши работа.
На финала ясието се залива с млечно-яйчената смес и се запича за 20 минути. После имате леко основно за семейството.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ