Регистрация

Френска супа от леща с доматен сос

Френска супа от леща с доматен сос
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1722

Гъста супа от леща по френски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 1 голяма или 2 малки глави лук
  • 2 стръка целина (дръжки от растението)
  • 1 голям или 2 по-малки моркова
  • 250 мл доматен сос
  • 250 г леща (зелена или кафява)
  • 500 мл вода
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

* Тази супа е с гъстотата почти на яхния. Ако ви се струва прекалено гъста на финала, добавете няколко лъжици вода или зеленчуков бульон и кипнете.

1. Настнете лука, моркова и чесъна. Сгорещете зехтина в тенджера и изсипете тези три компонента. Пържете 2 минути на силен огън и още 15 минути на слаб към умерен. Лукът трябва да покафенее. Чак тогава се преминава към следващата стъпка.

2. Налейте доматения сос и изчакайте да кипне. През това време измийте лещата.

3. Изсипете и лещата, добавете целината и водата и захлупете под капак. Нека се готви така 35 минути.

4. С лъжица оберете половината твърдо съдържание на супата и го прехвърлете в купата на пасатора. Пюрирайте и върнете обратно в тенджерата.

5. Добавете сол и пипер на вкус. По желание налейте малко вода или бульон и кипнете отново.

6. Сервирайте топла или студена - и в двата варианта си има чар.

 

Източник: YouTube/Foods101withDeronda

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта