Домашни кюфтета от сьомга и сандвичи с тях
Домашен хамбургер от риба с млечен сос и кисели краставички.
Домашни фишбургери готви Миро от канала Готвене за начинаещи, като показва как се правят кюфтета от сьомга на фурна и след това ги влага в сглабянето на страхотни сандвичи. А за да има профирност цялото ястие, под капачето се разпределя и сос тартар.
Първо рибното филе се наситнява много добре. Изсипва се в купа и към него се добавя наситнен копър, заквасена сметана, горчица, сол и пипер и галета. Сместа се обърква. Бургерите се овалват в още галета и се прибират в хладилник. След 2 часа вече са готови за готвене. Можете да ги запържите, но ако искате по-здравословен вариант, ги сложете върху намазнена хартия за печене и гответе за 15 минути на 200 градуса.
През това време се смесва сос тартар като в купа се забъркват наситнени кисели краставички с майонеза, заквасена сметана и/или кисело мляко. Добавя се чесън, копър и лимонов сок, каперси по желание. Следва в тиган с незалепващо покритие да се разтопи масло и питките за бургера да се притоплят или запекат в него. От вътрешната страна на долната основа се слагат слайсове чедър. После се поставя рибен бургер, намазва се с тартар и се захлупва. Добре е да се хапва възможно най-скоро след сглабянето. А как се прави - гледайте във видеото!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ