Филе от корвина с къри и бял сос
Пържена коривна с майонеза, лук и лимон.
Необходими продукти:
За рибата:
- 2 бр. филе от риба корвина
- сол
- черен пипер
- къри на прах
- лук
- чесън
- зехтин
- лимонов сок или 1 лимон
- зелен лук
За соса:
- 3 ч.л. майонеза
- бял винен оцет
- лук
- царевично брашно
Начин на приготвяне:
1. Сложете корвината в чиния и я поръсете със сол, черен пипер и лимонов сок.
2. Сложете кърито на прах в една чиния и оваляйте филетата от двете страни.
3. Сипете зехтин в нагорещен тиган и запържете леко лука, докато омекне. Тогава добавете счукания чесън. След 1 мин. добавете филетата корвина и ги запържете за по около 2 мин. от всяка страна.
4. Добавете накълцания зелен лук. Запържете го за около 1 мин. Рибата е готова.
На соса:
1. Нарежете лука на дребно и го оставете настрана.
2. Смесете майонезата, оцета и царевичното брашно и към тях добавете нарязания лук. Разбъркайте и полейте рибата със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ