Уок с пилешко, нудли и зеленчуци
Пържено пилешко с китайски спагети, зеленчуци и терияки сос.
Необходими продукти:
- 200 г нудли от вид по избор - можете да си вземете поевропейчените пшеничени или да заложите на по-азиатски стил като се спрете на соеви, оризови или други
- 1 ч.л. царевично нишесте + 90 мл вода
- 1 ч.л. сусамово олио (може да замените с обикновено или зехтин за готвене)
- 2 с.л. соев сос
- 4 с.л. терияки сос
- парче от корен джинджифил (около 15-20 грама)
- 3 с.л. олио
- 3 скилидки чесън
- 1 неголяма глава лук
- 300-350 г пилешко филе
- 1 морков
- 1 червена сладка чушка
- 1 стрък пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Нарежете си продуктите. Пилешкото месо - на лентички, лука - на полумесеци, миркова и чушката - на тънки гредички, джинджифила - на много тънки стърготини, чесъна - на ситно, пресния лук - косо на тръбички.
2. Пригответе си соса като смесите нишестето с водата и добавите сусамовото олио, соевия сос и териякито.
3. Сварете нудлите според инструкциите на опаковката.
4. Докато се готвят вземете тиган тип уок или много голям тиган и сгорещете олиото на силен огън.
5. Запържете чесъна и джинджифила за 1 минута, добавете лука и гответе и бъркайте 2 минути. Прибавете моркова и чушката и гответе още 2-3 минути.
6. Вкарайте пилешкото месо, намалете леко огъня и гответе 4-5 минути докато прецените, че е почти готово.
7. Отцедете нудлите хубаво от водата на варенето и прибавете в тигана. Залейте със соса и гответе при нежно размешване 4-5 минути.
8. Поръсете с пресния лук, изключете котлона и оставете ястието на него още 1-2 минути като нежно размешате, за да не накъсате нудлите.
9. Поднесете. По желание можете да поръсите с малко бял сусам.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ