Традиционен гулаш
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 7250
Месо с лук за бирено мезе.
Необходими продукти:
- 750 г месо за гулаш
- 750 г лук
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. ким
- 1 1/2 ч.л. оцет
- сол
Начин на приготвяне:
1. Отстранете сухожилията, преди да го сготвите месото.
2. Запържете лука до златисто и добавете червения пипер и кима. Добавете месото да се запържи от всички страни. След около 3-5 мин., добавете малко вода, така че да се покрие цялото месо.
3. Оставете да се вари на слаб огън около 1-1/2 часа, в зависимост от количеството месо. Малко преди да се сготви напълно, добавете оцета и оставете да къкри още 5-10 мин.
4. Поднесете с картофи или питки, подхожда също и за бира.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ