Точни продукти за американски палачинки
Малки дебели палачинки с кленов сироп.
Необходими продукти:
- 225 г брашно
- 10 г бакпулвер
- ванилия
- 1/4 ч.л. сол
- 30 г захар
- 1 яйце
- 100 г масло
- 350 мл мляко
- кленов сироп
Начин на приготвяне:
1. В купа пресейте брашното с бакпулвера, ванилия на прах и солта. Добавете захарта и разбъркайте.
2. В друга купа чукнете яйцето, разбъркайте, добавете 60 г разтопено, но не горещо масло и разбъркайте пак. Постепенно налейте млякото и бъркайте.
3. Залейте сухите съставки с мократа смес. Първо бъркайте с дървена бъркала, а щом се поразтворят бучките, използвайте телената бъркалка. Палчинки НЕ се правят с миксер. След това можете да оставите сместа да почива на топло няколко минути.
4. На умерен огън сгорещете тиган. Слагайте в центъра му по 3 грама масло на всяка палачинка и щом маслото се разтече, също в центъра сипвайте по 1/2 черпак от сместа. Палачинките трябва да се получават малки и нетънки. Оставяйте сместа сама да се разтече в съда без да вдигате и накланяте. Тестото си знае колко дебело трябва да се получи.
5. След 3 минути обърнете и изпечете от другата страна. Спрямо крайния резултат преценете времето за готвене, но 2,5-3 минути от страна е нормално. Редете палачинките една върху друга в чиния. От това количество се получават 8-10 палачинки с идеални размери. След това, докато са още топли, сложете върху тях 10 г масло и залейте с кленов сироп.
Ето - имате традиционните американски палачники, познати като пенкейкс.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ