Парфе с горски плодове
Десерт с плодове и крема сирене.
Необходими продукти:
- 3-4 чаши разнообразни плодове (боровинки, къпини, малини и /или ягоди)
- 2 с. л. бяла захар на пясък (или на вкус)
За крема:
- 3/4 чаша сирене крема „Филаделфия” (или друг вид крема сирене по избор)
- 1/2 чаша бита пълномаслена сметана
- 3 с.л. пудра захар (или на вкус)
- ½ ч.л. чист ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
1. Изберете какви плодове ще използвате (боровинки, къпини, малини и /или ягоди). Ако ягодите са прекалено големи, разрежете ги на парчета.
2. Смесете плодовете в голяма купа и ги наръсете със захарта. Разбъркайте леко с ръце и оставете настрани за 30 минути.
3. След като приготвите плодовете, смесете отделно сиренето крема, битата сметана, пудра захарта и ваниловия екстракт. Разбийте с миксер или на ръка с тел за разбиване докато сместа стане пухкава и започнат да се образуват върхове като изтегляте телта.
4. Вземете 4 винени чаши или чаши за парфе и наредете на пластове горските плодове и крема.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ