Торта Машенка с кондензирано мляко и орехи
Руска торта с кондензирано мляко и маслен крем с орехи.
Необходими продукти:
За блатовете:
- 200 мл кондензирано мляко
- 250 мл сметана
- 320 г брашно
- 3 яйца
- 1 ч.л. сода
- 2 с.л. какао на прах
За крема:
- 200 г масло
- 200 мл кондензирано мляко
- 100-200 г орехи
Начин на приготвяне:
1. Започваме с блата. Кондензираното мляко, яйцата и сметаната се разбиват с миксер и постепенно се добавя пресятото брашно и содата. Полученото гладко тесто се разделя на две половини и в едната се добавя какакото и се разбива. Блатовете се пекат на 210 градуса за 20 минути в намаслени и набрашнени кръгли форми с диаметър 24 см. След това се изчаква да се охладят много добре и после се разполовяват.
2. Кремът се приготвя като маслото на стайна температура се разбива с миксер. Към него се добавя кондензираното мляко.
3. Орехите се запичат на 200 градуса за 10 минути. След това се нарязват с нож на парчета.
4. Тортата се сглабя като най-отдолу се слага бял блат, намазва се с крем и се поръсва с малко орехи. Следва черен блат, крем орехи, бял блат, крем орехи, последния блат (черен). Намазва се обилно с крем отгоре и отстрани и се поръсва щедро с орехи. Съхранява се в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ