Регистрация

Топчета от карфиол

Топчета от карфиол
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 2865

Панирани зеленчуци на хапки с хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава пресен карфиол
  • 3 филийки хляб
  • мляко
  • 1 яйце
  • фина галета
  • сол
  • черен пипер
  • щипка чесън на прах
  • пресен магданоз, ситно нарязан
  • 2 с. л. пармезан, прясно настърган
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Измийте карфиола и го накъсайте на малки розички.

2. Кипнете 500 мл. вода, сложете в нея карфиола, покрийте с капак и оставете да поври за около 10 минути докато омекне.

3. Сложете филиите хляб в дълбока чиния и ги залейте с прясно мляко, така че да ги покрие. Оставете настрани.

4. Изцедете сварения карфиол и го оставете да се охлади за 10 минути докато поизстине, така че да може да се борави с него. Намачкайте сварените цветчета с вилица, изстискайте филиите хляб от излишното прясното мляко и ги прибавете към карфиола, разбъркайте на ръка, така че всичко да се смеси добре. Направете кладенче в центъра, прибавете яйцето, солта, черния пипер, магданоза, чесновата сол (на вкус) и пармезана. Ако сместа е прекалено течна, прибавете допълнително галета, лъжица по лъжица.

5. Сложете на дъното на плоска чиния галета. Оформете малки топчета от карфиолената смес, оваляйте всяко топче в галета и го изпържете в много сгорещено олио до златисто.

6. Сервирайте топчетата топли!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта