Солени тулумбички от карфиол
Пикантни солени бисквити с карфиол и топено сирене.
Бон Апети
Излъчен на 26.10.2016
В кухнята магерим хрупкави солени шприци от карфиол с масло, топено сирене и кашкавал. Омекналият от варене зеленчук се пасира в компанията на останалите съставки, за да се превърне в хомогенна маса. След това се замесва с бити белтъци, които създават въздушност на субстанцията. После сместа преминава през пош, придобива традиционната шприцована визия и влиза във фурната за четвърт час. А докато соленките се пекат, в кухнята се приготвя сос за сервирането им - от заквасена сметана, кисело мляко и традиционния арабски микс от подправки рас ел ханут. Вместо него можете да добавите чесън на прах, лют пипер, шарена сол или друга по-често употребявана подправка в родната кухня... пък дори и кимион.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ