Толумби с пудра захар и канела
Пържени домашни толунбички на маслена баня.
Необходими продукти:
- 250 мл. вода
- щипка сол
- 125 грама пресято брашно
- 250 мл. олио
- пудра захар или канела
Начин на приготвяне:
1. Поставете брашното в топлоизолиран съд и оставете настрана.
2. В тенджера сложете водата и солта, докато заври.
3. Изсипете брашното и бъркайте, докато се образува меко тесто, което се отделя от стените на съда.
4. Оберете тестото с лъжица и го поставете в готварски хартиен шприц.
5. Шприцовайте тестото в нагорещено олио или върху намаслена и набрашнена хартия за печене.
6. Пържете, докато тестото придобие златист цвят.
7. Изцедете върху домакинска хартия.
8. Поръсете с пудра захар и/или канела.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ