Регистрация

Тирамису с нутела и маскарпоне

Тирамису с нутела и маскарпоне
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1770

Тирамису с течен шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 180 мл мляко
  • 12 бишкоти
  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. захар
  • 500 мл сладкарска сметана за биене
  • ванилия
  • 500 г маскарпоне
  • 4 с.л. с връх течен шоколад Нутела (или друг по избор)
  • какао на прах

Начин на приготвяне:

1. Подгрейте млякото почти до кипване и добавете в него 1 с.л. течен шоколад. Бъркайте докато се разтвори.

2. Вземете малка правоъгълна тава. Напоявайте бишкотите в млечната смес и редете една до друга в тавата докато запълнят цялото дъно. Можете предварително да си изберете тава като наредите бишкоти в нея и проверите къде пасват най-добре.

3. Разбийте с миксер захарта и жълтъците на бял крем. Добавете сметаната и бъркайте докато стане на пяна. Добавете ванилията и маскарпонето и разбъркайте на най-ниска степен, а после на ръка с шпатула докато се образува еднороден гъст крем.

4. Намажете с половината крем бишкотите.

5. Останалия сос от напояването на бишкотите подгрейте почти до кипване и дбавете в него още 3 с.л. нутела. Бъркайте до еднородност и леко охладете. Залейте сладкиша с него. Отгоре внимателно разпределете остатъка от белия крем.

6. На финала през цедка поръсете какао на прах и приберете в хладилник за поне 3 часа.

 

Източник: YouTube/Twisted

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта