Тиквички с телешко в доматен сос
Пълнени тиквички с кебапчета.
Пълнените тиквички с месо са апетитно основно, комбиниращо полезни зеленчуци и мръвка. Но ако искате да го разнообразите без да сменяте продуктите, просто опитайте да го сготвите във варианта на Всегда Вкусно като оставите тиквичките почти цели и натикате каймата вътре. А добавката на още зеленчуци и сосове гарантира както богатство на вкуса на храната, така и текстура, в която да топнете филийка хляб, ако сте свикнали да поданяте основното с насъщен.
Тиквичките се измиват и се отрязват дупетата им. Следва да се издълбае в тях фуния. Гледайте във видеото как се прави. Пълнят се със смес от мляно месо с лук и подправки, полагат се в тава с нарязани моркови, поръсват се с още моркови и се заливат с рендосани домати с подправки, чесън, копър и магданоз. По желание можете да пуснете в ястието люти чушлета или при овкусяването да използвате пикантен пипер. Остава да сложите капак или фолио на тавата и да вкарате за 50 минути до 1 час във фурната на 180 градуса. Списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ