Пилешко с царевица и гъби в майонеза
Салата от царевица с пилешко, гъби и яйца в майонезен сос.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 консерва царевица (380 мл)
- 300 г пилешко филе
- 1 морков
- 1 глава лук
- 300 г гъби печурки
- 4 с.л. растителна мазнина за готвене
- сол и пипер на вкус
- 1 опаковка майонеза (120-180 мл)
Начин на приготвяне:
1. Имате два варианта за пилешкото месо. Можете да го обтриете със сол и пипер и да го запечете на наребрен тиган или пък да си го сварите в подсолена вода, като си добавите марля с подправки. Така ще имате домашен пилешки бульон за друго ястие. Охладете месото и го нарежете на кубчета. Изсипете в купа.
2. Гъбите измийте, почистете и нарежете на кубчета. Моркова рендосайте, а лука - наситнете.
3. Яйцата сварете хубаво.
4. Сгорещете растителната мазнина в тиган. Запържете лука докато стане прозрачен, след това добавете и моркова и гответе 2-3 минути, после изсипете и гъбите и гответе докато омекнат хубаво. Подправете със сол и пипер. Пресипете съдържанието на тигана при пилешкото в купата.
5. Отцедете консервата царевица и я прибавете към ястието.
6. Белтъците на яйцата нарежете на лентички и ги изсипете в купата. Добавете майонезата, разбъркайте и сложете още подправки на вкус. Накои хора харесват тази рецепта с добавка от щипка чили на фин прах. Помислете дали сте от тях. Отгоре наронете жълтъците с пръсти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ