Тарталети с пълнеж от течен шоколад
Пълнозърнести тарталети с шоколадов пълнеж.
Необходими продукти:
- 1 ¾ ч.ч. пълнозърнесто брашно
- 1 ч.ч. какао на прах
- 1 ¼ ч.л. сода за хляб
- ½ ч.л. сол
- 1 ½ бучка масло на стайна температура
- ½ ч.ч. кафява захар
- 2 големи яйца на стайна температура
- 1 ч.ч. нискомаслено кисело мляко на стайна температура или 1 ч. нискомаслено прясно мляко + 1 с.л. дестилиран оцет
- ½ ч.ч. заквасена сметана с ниско съдържание на мазнини (сметаната трябва да е със стайна температура)
- 2 с.л. сварено кафе
- 2 ч.л. ванилова есенция
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната на 170°С. Постелете формичките за тарталети с хартия за печене.
2. В купа пресейте брашното, какаото на прах, содата за хляб и солта.
3. Разбийте с миксер маслото и захарта, докато получите лека и пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно и изсипете ваниловата есенция. Разбъркайте хубаво.
4. Разбийте киселото мляко, заквасената сметана, ванилията и кафето в отделна купа.
5. Изсипвайте в купата на миксера, като редувате, сместа от кисело мляко и брашнената смес. Започнете със сместа от кисело мляко и завършете с брашнената смес. Разбийте добре, докато всички съставки се смесят хубаво.
6. Започнете да месите тестото с шпатула, но не го омесвайте прекалено продължително.
7. Напълнете формичките за тарталети с тестото до ръба.
8. Печете 20-25 мин., докато тарталетите се опекат. Ще разберете, че те са напълно опечени, ако ги прободете с клечка за зъби и тя излезе суха.
9. Оставете тарталетите да изстинат, преди да ги намажете отгоре с течен шоколад
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ