Регистрация

Тарт с брюкселско зеле

Тарт с брюкселско зеле
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 2815

Хляб с апетитна сърцевина от запържени зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 20 г мая
  • половин чаша мляко
  • щипка захар
  • 250 г пълнозърнесто брашно
  • 2 с.л. зехтин
  • щипка сол

За топинга:

  • 300 г брюкселско зеле
  • 1 глава лук, на кубчета
  • половин стрък праз, нарязан
  • 1 с.л. олио
  • 150 г бяло сирене
  • 5 с.л. сметана
  • 2 яйца, разбити
  • 2 с.л. листа босилек, нарязани
  • малко черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте заедно млякото, маята и захарта, за да получите квас. Сложете на топло място, докато удвои размера си.

2. Пресейте брашното, разбъркайте със зехтина, добавете кваса и объркайте добре. Замесете меко, еднородно тесто. Сложете на топло място и изчакайте 45 минути да се надигне.

3. Сгответе брюкселското зеле на пара около 5 минути, разрязано на половинки.

4. Загрейте олиото, изпържете лука и праза за около 5 минути.

5. В отделен съд, разбъркайте останалите съставки за топинга.

6. Разточете тестото и го сложете в кръгла тавичка за печене.

7. Сложете изпържения лук и праз, поръсете с брюкселското зеле и залейте със соса от сирене и яйца.

8. Печете в предварително загрята фурна, на 200 градуса, около 30 минути, докато станат златисти.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта