Тарикатско мезе от свински бузи
Домашно гуанчале или домашен бекон от свински бузи с подправки.
Гуанчале е италиански бекон от свински бузи с ароматни подправки, който можете да си купите от хранителната верига и да хапнете със задоволство мазното мезе. Но вместо да се примирявате с всичките консерванти и оцветители, вземете си го направете вкъщи - предлага Ути Бъчваров и показва как да се сдобиете с домашно мезе от свинско мазно месо с кожа.
Цялото парче свинска буза се залива с равни количества зелева чорба и вода и се вари в продължение на 1-2 часа. През това време в хаванче се счукват заедно морска сол, зърна черен пипер и бахар, копърово семе, дафинови листа и захар. След като станат на прах, се добавя чесън на прах, червен пипер, лют пипер по желание и хвойна. Свареното парче месо се охлажда, овалва се много щедро в сухата смес и се увива в стреч фолио. Колкото повече време седи в хладилника по този начин, толкова по-жилаво и апетитно става. Можете да хапнете на мига или да изчакате месец.
А Ути предлага да впрегнете част от тази мръвка в направата на спагети по италиански. Как - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ