Регистрация

Тарикатски кюфтачета с кашкавал

Тарикатски кюфтачета с кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1136

Пикантни кюфтета с кашкавалена коричка и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г кайма
  • 2 яйца
  • 2 филии хляб
  • 2 глави лук
  • сол, черен и лют пипер на вкус
  • китка магданоз
  • 300 г кашкавал
  • 6 с.л. доматено пюре (гъсто; може и кетчуп)

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на много ситно, минете през месомелачка или накълцайте с чопър.

2. Хляба накиснете във вода.

3. Каймата прехвърлете в тавичка или купа. Замесете с яйцата, лука, подправките, 2/3 от магданоза (наситнени листенца) и изстискания от водата и натрошен на ситно хляб.

4. Застелете си тавичка с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

5. 200 г от кашкавала нарежете на 12 кубчета. Взимайте с мокри ръце част от каймата, слагайте в нея парче кашкавал и завивайте на кюфте. Редете в тавата.

6. Печете 15 минути, след това залейте всяко кюфте с по 1 ч.л. доматен сос. Печете още 20 минути.

7. Кашкавала рендосайте, а останалия магданоз наситнете. Поръсете кюфтетата с кашкавала и допечете за 8-10 минути. След изваждане поръсете с магданоза.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта