Тарикатски кюфтачета с кашкавал
Пикантни кюфтета с кашкавалена коричка и доматен сос.
Необходими продукти:
- 800 г кайма
- 2 яйца
- 2 филии хляб
- 2 глави лук
- сол, черен и лют пипер на вкус
- китка магданоз
- 300 г кашкавал
- 6 с.л. доматено пюре (гъсто; може и кетчуп)
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на много ситно, минете през месомелачка или накълцайте с чопър.
2. Хляба накиснете във вода.
3. Каймата прехвърлете в тавичка или купа. Замесете с яйцата, лука, подправките, 2/3 от магданоза (наситнени листенца) и изстискания от водата и натрошен на ситно хляб.
4. Застелете си тавичка с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 180 градуса.
5. 200 г от кашкавала нарежете на 12 кубчета. Взимайте с мокри ръце част от каймата, слагайте в нея парче кашкавал и завивайте на кюфте. Редете в тавата.
6. Печете 15 минути, след това залейте всяко кюфте с по 1 ч.л. доматен сос. Печете още 20 минути.
7. Кашкавала рендосайте, а останалия магданоз наситнете. Поръсете кюфтетата с кашкавала и допечете за 8-10 минути. След изваждане поръсете с магданоза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ