Талиатели с гъби и чесън
Вегетарианско ястие с гъби и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 големи чаши гъби, нарязани
- талиатели за две порции
- малка връзка плосколист магданоз, накъсан
- 2 скилидки чесън, обелени и цели
- 2 бучки масло
- сол и пипер
- пармезан (по избор)
Начин на приготвяне:
1. Сипете малко зехтин в тигана и го загрейте на висока температура. Сложете гъбите – би трябвало да зацвърчат веднага (ако не стане така, просто ще се варят и ароматът им няма да е толкова хубав). Добавете скилидките чесън и 1 бучка масло. Разбъркайте и овкусете със сол и пипер. Гъбите трябва да придобият хубав цвят.
2. Сварете талиателите в подсолена вода, докато са готови, но леко твърди. Отцедете.
3. Извадете и изхвърлете скилидките чесън от тигана. Добавете пастата при гъбите и разбъркайте добре. Сложете другата бучка масло и бъркайте, за да получите хубав блясък на талиателите.
4. Поръсете с магданоз, овкусете и сервирайте.
За по-богат вкус, настържете пармезан над талиателите, преди да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ