Регистрация

Тайландска пилешка супа с ориз

Тайландска пилешка супа с ориз
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3195

Оризова супа с пиле и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. късозърнест ориз
  • 8 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1 кг обезкостени пилешки гърди, нарязани тънко
  • 3 с.л. пресен сок от лайм (смесен с 1 ч.л. сол)
  • 2 с.л. зеленчуково олио
  • ½ ч.ч. фино нарязан лук
  • 1½ ч.л. счукан чесън
  • 1 с.л. бял пипер (или на вкус)
  • ¼ ч.ч. нарязан зелен лук
  • ¼ ч.ч. нарязани листа целина
  • ¼ ч.ч. нарязан пресен кориандър

Начин на приготвяне:

1. В тенджерка на слаб огън сварете ориза, заедно с водата и солта за около час до омекване.

2. Мариновайте пилешкото в сока от лайм и солта за около 5 мин.

3. Сгорещете олио в тиганче и сотирайте лука и чесъна до омекване. Прибавете белия пипер и маринованото месо.

4. Запържете, като разбърквате, за около 10 мин.

5. Сложете по 1 ч.ч. от топлия ориз в индивудуални купички за сервиране и го поръсете с пилешкото, нарязания зелен лук, целината и кориандъра.

6. Поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта