Суфле от черен дроб със зеленчуци
Лесно | Порции 5
| Видяна: 2615
Солен кейк с кайма от черен дроб, моркови, лук и сметана.
Необходими продукти:
- 500 грама черен дроб
- 2 яйца
- 100 мл сметана
- 1 голяма глава лук
- 2 моркова
- 5 с.л. брашно
- сол и черен пипер на вкус
- растителна мазнина за намазняване на формичката
Начин на приготвяне:
1. Минете черния дроб, лука и морковите през месомелачка.
2. Разбийте хубаво яйцата със сол и черен пипер и ги прибавете към каймата. Замесете я заедно с брашното, още подправки, ако решите, че е необходимо и сметаната.
3. Намазнете форма за печене на кекс и изсипете вътре чернодробната кайма. Печете за 40-45 минути в загрята на 180-200 градуса фурна.
4. Обърнете в голяма чиния или поднос месното печиво. Имате страхотен солен кейк.
Най-важните съставки
брашно, зехтин, лук, моркови, олио, растителна мазнина, сметана, сол, сол и пипер, черен дроб, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ