Супа с пилешко и ньоки
Нискокалорична и засищаща супа с тестени хапки и варени плешки гърди.
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди
- 1 яйце
- 5 с.л. брашно
- 1 глава лук
- 1 морков
- стебло целина или праз лук
- 6-8 зърна бахар
- сол и пипер на вкус
- свежи подправки за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. От яйцето и брашното замесете тесто. Оставете да почине 15 минути. Оформете го на тънки правоъгълници и ги слепете по 2.
2. Кипнете пилешките гърди с бахара, лука и зеленчуците, нарязани на едро, за да се получи пилешки бульон. Нека местото се свари хубаво. Посолете на вкус.
3. Прецедете бульона и в него варете 15 минути тестените хапки.
4. Нарежете пилешките гърди на хапки и ги разпределете в купички. Отгоре залейте с бульона и ньоките. Поръсете с наситнени зелени подправки преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ