Супа с морски дарове и тофу
Японско яйчено тофу и светипетрова риба превръщат вашата манджа в изискан деликатес.
Необходими продукти:
- 10 едри скариди, изчистени
- 1 филе от светипетрова риба, нарязано на парчета
- 1 домат, нарязан на кубчета
- 1 глава лук, нарязан ситно
- 1 ч. л. накълцан ситно чесън
- ½ люта червена чушка, нарязана ситно
- сол и пипер
- 1 ч. л. захар
- ½ ч. ч. вода или бульон
- ½ броколи, на цветчета
- 1 ч. л. царевично нишесте + 3 с. л. вода
- 1 опаковка японско яйчено тофу, нарязано на 6 парчета
Начин на приготвяне:
1. Сложете в тиган 3 с. л. олио, загрейте и изпържете до златисто тофуто, което предварително сте оваляли в царевично нишесте. Прехвърлете в чиния и оставете настрана.
2. Сложете в олиото нарязаните на ситно съставки и ги запържете, за да извлечете аромата им. Прибавете скаридите, рибното филе и броколите и разбъркайте добре.
3. Овкусете със сол, пипер и захар. Добавете водата и оставете да къкри - до готовност. Добавете царевичното нишесте, за да сгъстите соса. Върнете тофуто и разбъркайте.
4. Сервирайте супата гореща с купчка ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ