Супа с гъби, картофи и моркови.
Постна зеленчукова супа със запръжка от гъби.
Необходими продукти:
- 700 г картофи
- 250 г печурки или други пресни гъби по избор
- 1 морков
- глава лук
- 2 с.л. масло или растителна мазнина
- сол и пипер на вкус
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Гъбите почистете и нарежете на парченца
2. Рендосайте моркова и наситнете лука.
3. Картофите обелете, нарежете на малки кубчета и пуснете да се варят на умерен огън около 30 минути в 1,3 литра вода или зеленчуков бульон.
4. През това време сгорещете избраната от вас мазнина (ако искате супата да е постна, спрете се на растителна) и запържете в нея гъбите и лука.
5. Морковите добавете след 30-тата минута от готвенето при картофите и гответе още 10 минути.
6. След това добавете гъбената запръжка, оставете да покъкри още 10 минути и овкусете с подправки.
7. Сервирайте с наситнен пресен магданоз и по желание - заквасена или бита растителна сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ