Супа от червена леща
Лесно | Порции 4
| Видяна: 5828
Веганска люта чорба с леща и подправки.
Необходими продукти:
- 3 с.л. зеленчуково олио
- 1 средна глава лук, нарязан
- 12 зърна черен пипер
- 4 дафинови листа, натрошени
- 4 ч.ч. зеленчуков бульон
- 250 г червена леща, измита
- 2 с.л. нарязан пресен магданоз
- 3 сушени червени чилита, без семената
- сол
- 1 парче (1 см) джинджифил, настърган
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете мазнината на слаб огън.
2. Прибавете лука и гответе до омекване, като разбърквате от време на време.
3. Прибавете счуканиет зърна черен пипер и дафиновите листа и гответе 5 мин.
4. Прибавете бульона, 1 ч.ч. вода, лещата, магданоза, чилитата и сол на вкус.
5. Варете на умерен огън за 10 мин.
6. Когато започне да ври, прибавете джинджифила и и гответе още 10 мин., като разбърквате, до омекване на лещата.
7. Поднесете горещо.
Най-важните съставки
дафинов лист, джинджифил, зеленчуков бульон, зеленчуково олио, лук, магданоз, сол, червена леща, червено чили, черен пипер
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ