Супа от ряпа и лук
Вегетарианска или пилешка вкусна супа - вие решавате.
Необходими продукти:
- ½ ч. ч. дълга бяла ряпа дайкон
- 1 малък сладък картоф
- 1 ямс (можете да си намерите този корен в магазините за здравословно хранене)
- 4 големи стръка целина
- ½ ч. ч. бял лук
- 2-3 зелеви листа
- 5 средно големи бели гъби (или други гъби по избор)
- 1/4 ч. л. морска сол
- 1/4 ч. л. черен пипер
- 1/4 ч. л. чесън на прах
- 1/4 ч. л. джинджифил на прах
- 1-2 ч. л. светъл соев сос
- шепа настъргано сирене моцарела
- шепа зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
1. Сложете в средно голяма тенджера 3-4 чаши вода. Кипнете. Нарежете зеленчуците на кубчета и ги сложете във врящата вода – от най-твърдите към най-меките.
2. Оставете супата да поври 5-10 минути и добавете подправките и соевия сос (можете да коригирате количествата според вкуса си).
3. Намалете котлона на средно слаба степен и оставете супата да поври още 30 минути, като я проверявате на всеки 10 минути и я разбърквате, за да не изкипи. Разсипете супата в купи, гарнирайте с шепа моцарела и малко зелен лук и сервирайте.
4. По желание: Добавете и ½ ч. ч. нарязано и сварено месо (може пилешко).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ