Супа в стил капама с много месо
Зимна зелева супа с наденица, джолан и ориз.
Бон Апети
Излъчен на 20.12.2016
Готвим капама, но не като основно ястие, а за супа. Стъпките на направата й са идентични с тези на Новогодишната капама, но нетрадиционната рецепта ни дава шанс да поднесем ястието още преди основното. А червеното вино си върви с него все така добре. За главни мръвки се спираме на свински и телешки джолан, които кипят заедно до разваряване. Колбасът е представен от сурова, леко жарната на сух тиган наденица. А безместната част от манджата приготвяме от запържени в свинска мас праз лук и цвекло, към които се прибавя киселото зеле и ориза. Накрая обединяваме всичко заедно и го оставяме да ври в зелев сок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ