Средиземноморска салата с ечемик
Вегетарианска византийска салата.
Необходими продукти:
- 1 ч. ч. ечемик
- 2 ч. ч. бульон или вода
- ½ чаша краставици, нарязани на кубчета от по 1 см. (можете да отстраните семето)
- ½ чаша домати, нарязани на кубчета от по 1 см.
- ¼ чаша нарязани черни маслини
За соса:
- ½ чаша пресен лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
- щипка захар, ако лимоновия сок е твърде тръпчив
- 1/8 до ¼ чаша зехтин
Начин на приготвяне:
1. Сложете ечемика в пилешкия бульон, кипнете и оставете да ври на слаб огън за 20 минути докато се свари добре.
2. Свалете от огъня, отцедете и сложете настрани да се охлади.
3. Смесете сварения ечемик с останалите зеленчуци и овкусете салатата със соса.
4. Сложете салатата в хладилника да се охлади докато дойде време за сервиране.
5. Приготвяне на соса: смесете съставките, разбъркайте с кухненска тел и залейте с така приготвения сос салата. Разбъркайте, за да се овкуси равномерно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ