Спагети с рулца от прошуто и аспержи
Паста с прошуто, аспержи и шунка.
Необходими продукти:
- пакет паста по избор (за 4 порции)
- зехтин
- 2 скилидки чесън, фино нарязан
- връзка зелен лук, нарязан
- 200 мл сметана
- 1/2 малка бучка масло
- 1 лимон
- 12 стръка аспержи
- 4 резена прошуто
- 8 резена шунка
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Увийте около 3 стръка аспержи в един резен прошуто, след това сложете още 2 резена шунка отгоре.
2. Междувременно оставете спагетите да се варят в кипяща вода.
3. Сложете малко зехтин в сгорещен тиган и запържете аспержовите рулца на умерен огън. Обръщайте ги от време на време, за да се сготвят равномерно.
4. Разтопете бучка масло в тенджера и добавете чесъна и зеления лук. Когато лукът поомекне, добавете сметаната и разбъркайте хубаво. Намалете котлона до слаб.
5. Щом сметаната заври леко, добавете голяма шепа спанак и разбъркайте - за приготвяне на соса са нужни общо около 5-7 мин. Изключете котлона и овкусете.
6. Отцедете спагетите и ги добавете в сметановия сос. Прочетете указанията на опаковката, за да видите колко време е необходимо, за да се свари пастата и да знаете кога да приготвите соса, така че да са готови по едно и също време. Смесете хубаво, за да покриете хубаво спагетите със сос.
7. Поднесете пастата, покрита с аспержовите рулца и поръсете с прясно изцеден лимонов сок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ