Спагети с праз лук и панчета
Спагети с италиански бекон.
Необходими продукти:
- 1 стрък праз лук
- 200 г панчета (вид италиански бекон, който можете да замените с обикновен или пушен по ваше желание)
- пилешки бульон
- 2 порции (1/2 пакет) спагети
Начин на приготвяне:
1. За всяка порция нарежете около 2 стръка праз лук на пръчици дълги около 1 см. и ги запържете в малко олио.
2. Добавете около 125 мл. пилешки бульон към лука и оставете да къкри на умерен огън.
3. За всяка порция нарежете на дребно около 4 резена панчета и ги запържете в малко зехтин – ако нямате панчета, може да приготвите ястието с пушен бекон.
4. След като панчетата започне да придобива златист цвят, сложете спагетите да се варят в подсолена вода.
5. Около 5 мин. преди пастата да стане готова, добавете панчетата към праза и разбъркайте.
6. Когато пастата стане готова, изцедете я и смесете в съда с панчетата и лука.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ