Спагети с кралски скариди
Паста с морски дарове и подправки.
Необходими продукти:
- 5 кралски скариди, необелени
- паста за двама
- около 5 чери доматчета, нарязани
- шепа листа пресен босилек, нарязани
- няколко стръка зелен лук, нарязани
- 1 ч вино
- скилидка чесън, фино нарязан
- чили, фино нарязано
- масло, зехтин
- лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Обелете скаридите и заделете обелките за после. Леко счукайте скаридите, така че да станат плоски.
2. Сгорещете оребрен тиган с малко масло и зехтин. Запържете скаридите от двете страни за няколко секунди. Поръсете с лимонов сок и овкусете със сол и пипер. Извадете от съда и заделете.
3. Запазете използваната мазнина в тигана и сложете обелките. Оставете ги да порозовеят, като ги разбърквате леко. Извадете ги от съда и добавете бучка масло. Сложете чесъна и чилито и сотирайте за няколко секунди. Добавете доматите и виното и намалете огъня.
4. Сварете пастата в подсолена вода.
5. Нарежете наедро готовите скариди.
6. Когато течността в тигана със соса се изпари почти напълно, добавете босилека, зеления лук и скаридите. Разбъркайте и овкусете с прясно смлян черен пипер и сол.
7. Отцедете пастата. Разбъркайте я със соса и сложете в чиния. Поръсете със зехтин и пармезан.
8. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ