Сос Холандез и яйца Бенедикт
Яйца с бекон и хляб с яйчен сос с масло.
Необходими продукти:
За соса Холандез:
- 4 жълтъка
- 1 ¼ ч.ч. масло
- сол и черен пипер на вкус
- сокът на половин лимон
За яйцата Бенедикт:
- печен английски мъфин (ако не държите на оригинала, можете да го замените с препечена филийка)
- 2 яйца на очи
- 2 резена сготвен бекон
Начин на приготвяне:
1. Разбийте жълтъците, докато побелеят.
2. Загрейте маслото в малък тиган и отстранете бялата пяна, която се получава отгоре. Не го загрявайте прекалено много, за да не се получат мехурчета по повърхността.
3. Продължавайте да разбърквате жълтъците и бавно изсипете горещото масло. Сипвайте го на части, като изчаквате да се смеси с жълтъците. Добавете сол, черен пипер и сока на половин лимон.
4. Сосът се сервира горещ. Ако изстине, го разтопете на водна баня, като разбърквате непрекъснато.
5. Поставете резенчетата бекон върху мъфина. Поставете отгоре яйцата на очи. Полейте със соса „Холандез“.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ