Регистрация

Сос маринара с печени домати

Сос маринара с печени домати
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 3427

Доматен сос за паста със зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • около 800 мл цели домати от консерва
  • 3-5 цели пресни домати, разрязани наполовина и без семките
  • 3 скилидки нарязан пресен чесън
  • 3 с.л. чист зехтин
  • ¼ чаша нарязан жълт лук
  • 1 с.л. пресен нарязан риган или 2 ч.л. сух
  • 4 листа босилек, нарязани
  • щипка счукани чили чушки (по желание)
  •  сол и смлян черен пипер на вкус
  • ¼ ч.ч. чист зехтин (за завършек на соса)

Начин на приготвяне:

1. Опърлете пресните домати над пламък, на барбекю или печете на скара, докато кожата се овъгли и почернее. Отстранете настрани.

2. Сложете 2 с.л. зехтин в тенджера за сосове и загрейте на средна температура.

3. Добавете лука и щипка сол и задушете за 2 минути. Добавете чесъна и ги задушете за още 2 минути.

4. Добавете доматите (и консервираните и пърлените) и билките, намалете температурата на средна към слаба и оставете соса да къкри за 20 минути. Разбърквайте периодично, за да намалите опасността от загаряне.

5. Пасирайте соса в кухненски робот или блендер и върнете в тенджерата. Оставете го да къкри, ако е необходимо, за да достигне желаната гъстота. 

6. Когато сосът е гъст или рядък, според желанието ви, отстранете от огъня и овкусете със сол и пипер.

7. Сега е моментът да завършите приготвянето на соса с ¼ чаша чист зехтин. Бавно го разбъркайте вътре (количеството може да варира според вкуса или диетата ви), опитайте на вкус и залейте с него топлата си паста.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта