Солянка с риба и кисели краставички
Рибена супа с пъстърва, маслена запръжка и микс от зеленчуци.
Необходими продукти:
- 350 грама пъстърва
- 4 кисели краставички
- черни маслини без костилки
- 1/2 глава лук - наситнен
- каперси
- 1 с.л. доматено пюре
- 3 с.л. масло
- резени лимон
- 4 с.л. заквасена сметана
- дафинов лист
- сол и черен пипер на вкус
- сушени зеленчуци по желание
- пресни билки за гарниране при поднасяне по желание (магданоз, копър, босилек и др.)
Начин на приготвяне:
1. Сварете рибата до готовност, извадете я от бульона (него запазете) да се охлади, след това отстранете кожата и костите и я нарежете на лентички.
2. Нарежете лука на полумесеци и го запържете в маслото до омекване. Добавете доматеното пюре и пържете още минута.
3. Почистете краставичките от семената и кората, нарежете ги на кубчета и ги сипете в рибения бульон, който трябва да е около 1,8 литра. Ако е по-малко - добавете вода. Нека се варят 10 минути.
4. Върнете рибните хапки в бульона, изсипете запръжката, добавете маслините, каперсите, зеленчуците и подправките и варете на слаб огън още 10 минути.
5. Оставете супата да се охлади за 15 минути и сервирайте като гарнирате с пресни билки, заквасена сметана и резени лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ