Солено руло с блат от тиквички и плънка от крем сирене
Красив ордьовър от тиквички на руло с плънка от цедено кисело мляко, песто и крем сирене.
Руло от тиквички с кисело мляко, дъх на чесън, босилек и спойка от крем сирене прави Миро в канала си Готвене за начинаещи. Рецептата е табиетлийска и можете да впечатлите гостите си с нея или да зарадвате семейството с апетитна и привлекателна храна. Направата изисква време, но не е особено сложна.
Първо се прави тесто от тиквички като килограм тиквички се рендосват и отцеждат от водата. Как е най-лесно да ги отцедите - гледайте във видеото по-горе. Следва към тях да се прибавят 3 яйца, малко натрошени орехови ядки, 30 г брашно, 1/2 пакет бакпулвер и намачкани скилидки чесън. Сместа се овкусява със сол и пипер и замесва хубаво. Разпределя се в голяма тава, застлана с намазнена хартия за печене и се запича за 20 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна. Следва да се охлади и да се отлепи от хартията като се постави върху по-голям лист хартия за печене.
За плънката се смесват 200 г крем сирене с 200 мл цедено кисело мляко. Добавя се босилково песто или пък наситнен копър с намачкан чесън. Малко сол също ще е необходима. Блатът се намазва с този крем и се завива на руло с помощта на хартията. Гледайте видеото на Миро по-горе, за да разберете как става.
А на финала трябва да приберете в хладилник, така че ще се наложи да почакате прди хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ