Солен пай със сирене и пилешко
Пай с плънка от сирена, грах и пилешки филенца.
Солен пай с остатъчни продукти от снощния купон прави Ути Бъчваров. Спазването на пропорциите в тази рецепта никак не е задължително, защото всичко става на око и според разполагаемите продукти и остатъци в хладилника. А накрая има вкусна семейна вечеря и празен от остатъци хладилник.
Първо се приготвя основата на пая от препечен стар хляб, остатъци от чипсове, солети, соленки и каквото друго има. След като се смелат заедно в блендер, се добавя яйце, масло и кашкавал и се смила отново. Получената смес се разпределя по дъното и стените на намазнена тава за пайове. В нея се изсипва смес от кисело мляко, яйца, грах и всякакви сирена, пюрирана заедно отново в същия блендер. Отгоре се редят резени пилешки гърди, овкусени с подправки и ястието влиза в силно загрята фурна за 20-30 минути. Толкова е лесно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ