Снапер по карибски
Рибно филе с чушки и моркови.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 1 средна глава лук, нарязан на кубчета
- ½ ч.ч. нарязана на кубчета червена чушка
- ½ ч.ч. моркови, нарязани на ленти
- 1 скилидка чесън, счукан
- ½ ч.ч. сухо бяло вино
- 400 г филе от снапер
- 1 голям домат, нарязан на кубчета
- 2 с.л. зрели маслини, без костилки, нарязани на кубчета
- 2 с.л. натрошено сирене фета или нискомаслена рикота
Начин на приготвяне:
1. В голям тиган, сгорещете зехтин на умерен огън.
2. Прибавете лука, червената чушка, морковите и чесъна и сотирайте 10 мин.
3. Прибавете виното и оставете да заври. Избутайте зеленчуците в едната част на тигана.
4. В средата на съда подредете филетата риба и покрийте с капак. Задушавайте така за 5 мин.
5. Прибавете доматите и маслините. Покрийте със сирене и гответе още 3 мин. или до омекване на рибата.
6. Прехвърлете в чиния за сервиране и гарнирайте със зеленчуците. Полейте със сос от тигана и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ