Словашка супа с кисело зеле и наденица
Лесно | Порции 6
| Видяна: 3253
Зимна супа Капустница със свинско и кисело зеле.
Бон Апети
Излъчен на 17.02.2016
Богата зимна и засищаща супа, която идва от Словакия, за да сгрее и българина в студеното време. Ястието се нарича капустница и представлява варено кисело зеле в компанията на свинска плешка, ябълки, сушени гъби, лук и подправки, което получава за още по-голяма питателност запечени на тиган наденички и сос от сметана и брашно за сгъстяване. Дали зимен обяд или изтрезве чорба ще бъде тази супа за вас - преценете сами.
Най-важните съставки
гъби, дафинов лист, заквасена сметана, зеле, индийско орехче, карамфил, квасена сметана, ким, кисело зеле, лук, наденица, свинска плешка, Свинско, сметана, смлян карамфил, сол, сол и пипер, черен пипер, чесън, ябълки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:40 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ