Сладкиш със сладко-горчив шоколад
Шоколадов кекс с орехи.
Необходими продукти:
- 170 г сладко-горчив шоколадов чипс (или друг шоколадов чипс по избор)
- 3/4 ч.ч. студено масло
- 1 и 1/4 ч.ч. захар
- 1 ч.л. чист екстракт от ванилия
- 1 ч.ч. брашно
- 3 яйца, разбити
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. В тенджера с двойно дъно (или на водна баня) разтопете шоколада и маслото.
2. Когато се разтопят напълно, свалете от огъня и сложете захарта, солта и екстракта от ванилия. Разбъркайте до хомогенност.
3. Бавно прибавете яйцата, докато бъркате шоколадовата смес. Направете същото и с брашното.
4. Сместа трябва да е сравнително гъста. Изсипете в намаслена тавичка за печене и сложете да се пече на 180ºС във фурната за около 30 мин. Сладкишът е готов, когато клечка за зъби, забодена в средата, излезе чиста. Оставете за около 15 мин. и поднесете топъл.
* По желание може да добавите около 3/4 ч.ч. нарязани орехи в сместа преди печене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ