Регистрация

Сладки с ядки и мармалад



Сладки с ядки и мармалад
Лесно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 1819

Домашни бонбони от фъстъчено масло и овесени ядки с плънка от мармалад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашните бонбони са лесна, но и деликатна работа, която обикновено изисква малко време и усилия за направа, но добра идея за рецепта. Каналът Tasty предлага една такава - за бонбони без печене с коричка от овесени ядки, пласт фъстъчено масло и сърцевина от плодово сладко. За целта обаче трябва да си намерите сравнително гъст конфитюр или мармалад.

Първо върху тава, застлана с хартия за печене, се оформят малки топки от сладкото. Прибират се във фризер, за да замръзнат и да бъдат лесни за моделиране. Следва в купа да се смесят овесени ядки с фъстъчено масло и пудра захар. Когато мармаладът е добре втвърден, от фъстъчената смес се оформя плескавица, в средата ѝ се слага сладко и после се завива на топче. Топчетата се овалват в още овесения ядки или в шарени пръчици или кокосови стърготини и отиват в хладилника до момента на хапване.

Как се правят - гледайте в прикаченото видео, а точните продукти и стъпки на готвене - вижте като кликнете ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта