Сладки с ядки и мармалад
Домашни бонбони от фъстъчено масло и овесени ядки с плънка от мармалад.
Домашните бонбони са лесна, но и деликатна работа, която обикновено изисква малко време и усилия за направа, но добра идея за рецепта. Каналът Tasty предлага една такава - за бонбони без печене с коричка от овесени ядки, пласт фъстъчено масло и сърцевина от плодово сладко. За целта обаче трябва да си намерите сравнително гъст конфитюр или мармалад.
Първо върху тава, застлана с хартия за печене, се оформят малки топки от сладкото. Прибират се във фризер, за да замръзнат и да бъдат лесни за моделиране. Следва в купа да се смесят овесени ядки с фъстъчено масло и пудра захар. Когато мармаладът е добре втвърден, от фъстъчената смес се оформя плескавица, в средата ѝ се слага сладко и после се завива на топче. Топчетата се овалват в още овесения ядки или в шарени пръчици или кокосови стърготини и отиват в хладилника до момента на хапване.
Как се правят - гледайте в прикаченото видео, а точните продукти и стъпки на готвене - вижте като кликнете ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ