Сладки пирожки с мармалад
Печени домашни пирожки с конфитюр.
Необходими продукти:
- 1 кг брашно
- 130 грама захар
- 1 с.л. сол
- 42 грама жива мая или 16 грама суха
- 500 мл прясно мляко с около 3,2% масленост
- 150 грама масло
- 2 яйца
- любимия ви мармалад или конфитюр за плънката
- яйце или само жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
1. Разтворете маята в затоплено мляко, добавете малко захар и изчакайте да шупне.
2. Добавете цялата захар, яйцата и разбийте с миксер хубаво.
3. Добавете брашното, маслото, солта, останалото мляко и замесете меко и еластично тесто. Оставете да втасва докато удвои обема си. Може да отнеме дори 2 часа.
4. Премесете отново тестото и го разделете на 28 сравнително еднакви топки. Всяка от тях разстелете на тънка кора и сложете мармалад. След това приплеснете хубаво. Можете да запечатате и с вилица.
5. Подредете в тава, постлана с хартиено фолио за печене. Може да ви се наложи да печете на два тура.
6. Оставете 20-тина минути преди да пъхнете в пещта да втасат повторно. След това намажете с разбито яйце или жълтък и печете на 200 градуса за 20-25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ