Регистрация

Сладки пирожки с мармалад

Сладки пирожки с мармалад
Средно   |   Порции 7-8   |   Видяна: 7690

Печени домашни пирожки с конфитюр.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг брашно
  • 130 грама захар
  • 1 с.л. сол
  • 42 грама жива мая или 16 грама суха
  • 500 мл прясно мляко с около 3,2% масленост
  • 150 грама масло
  • 2 яйца
  • любимия ви мармалад или конфитюр за плънката
  • яйце или само жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в затоплено мляко, добавете малко захар и изчакайте да шупне. 

2. Добавете цялата захар, яйцата и разбийте с миксер хубаво.

3. Добавете брашното, маслото, солта, останалото мляко и замесете меко и еластично тесто. Оставете да втасва докато удвои обема си. Може да отнеме дори 2 часа.

4. Премесете отново тестото и го разделете на 28 сравнително еднакви топки. Всяка от тях разстелете на тънка кора и сложете мармалад. След това приплеснете хубаво. Можете да запечатате и с вилица.

5. Подредете в тава, постлана с хартиено фолио за печене. Може да ви се наложи да печете на два тура.

6. Оставете 20-тина минути преди да пъхнете в пещта да втасат повторно. След това намажете с разбито яйце или жълтък и печете на 200 градуса за 20-25 мин.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта