Скроб - молдовски омлет със сирене и мляко
Най-простият омлет - бъркани яйца със сирене и подправки.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 3 скилидки чесън
- 6 яйца
- 180 мл мляко
- сол и пипер на вкус (преценете солеността на сиренето, с което ще готвите)
- лют пипер на вкус
- 100-150 г бяло сирене
- листата на 2-3 стръка копър и/или магданоз
Начин на приготвяне:
1. Яйцата разбийте в купичка, налейте млякото и разбъркайте.
2. Сгорещете олиото хубаво на слаб огън в тиган 24-26 см., който си има капак.
3. Изсипете намачкания чесън и пържете 2 минути докато стане лек златист.
4. Изсипете яйчената смес, поръсете със сол, черен и лют пипер на вкус и оставете да се готви 3 минути на слаб към умерен огън.
5. През това време натрошете сиренето в отделен съд на едри късчета и ги напускайте върху омлета. Яйцата в горната страна трябва да са още сурови.
6. Сложете капак и гответе 4 минути на същата температура. След това вижте дали омлетът е достигнал желаната готовност.
7. Преди да махнете от огъня поръсете с пресни листа копър или магданоз или сложете и от двете.
8. Внимателно прехвърлете в чиния със сиренето и билките нагоре и поднесете докато ястието е топло.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ