Свинско със сос от смокини
Свински пържоли на уок с гарнитура от печени моркови.
Необходими продукти:
- 2 вратни пържоли – по около 300 г всяка
- 300 г моркови
- 4 с. л. бренди
- 2 с. л. заквасена сметана
- 6 смокини
- 2 стръка зелен лук
- 1 ч. л. масло
- 1 кубче пилешки, телешки или зеленчуков бульон
- 1 ч. л. кафява захар
- сол
- черен пипер
- индийско орехче
- бахар
- 100 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Начукайте пържолите само от едната страна с предварително смесените черен пипер, сол, бахар и индийско орехче, след което ги сложете да се запържат в уок, с предварително загрята мазнина, само от страната, от която са овкусени.
2. Когато ги обърнете, добавете нарязаните на дребни кубчета смокини и зеления лук, водата и бульона и ги оставете да къкрят около 5 мин.
3. През това време нарежете морковите на кръгчета, посолете ги на вкус, смесете ги с маслото и ги печете в йенска тенджера за 5 мин. на микровълнова или 20 мин. във фурна на 180С.
4. Когато пържолите са почти готови, налейте им брендито, захарта и сметаната, дръжте около минута на огъня, след което ги махнете от котлона.
5. Сервирайте със събралия се в уока сос и гарнитура от печените моркови с масло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ