Свинско с къри сос
Лесно | Порции 4
| Видяна: 4136
Бързи свински пържоли с индийски аромати.
Необходими продукти:
- олио за пържене
- 4 обезкостени свински котлета, с дебелина около 1,3 см
- 1 яйце
- 2 с.л. царевично брашно
- 1 ч.ч. (или повече) галета
- 1 пакет къри сос или къри бульон на прах
Начин на приготвяне:
1. С чукче за месо изтънете свинското до 0,6 см.
2. Разбийте яйцето.
3. Оваляйте месото от всички страни в брашно, покрийте с яйце и накрая с галета.
4. Налейте поне 2,5 см олио на дъното на тиган и изпържете месото на маслена баня до златисто-кафяво за около 3 мин. от двете страни.
5. Нарежете на ленти и поднесете върху сварен ориз, заедно с къри соса.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ