Свинско с кокос от Бали
Средно | Порции 4-5
| Видяна: 3194
Люто свинско със зеленчуци и кокос.
Необходими продукти:
- 1,130 кг нетлъсто свинско месо
- 1 патладжан
- 1 зелена чушка
- 1 кутия гъби
- 1 средна глава лук
- 6 резена джинджифил
- 6 скилидки чесън
- ок. 470 мл кокосово мляко
- 2 дафинови листа
- 2 ч.л. куркума на прах
- 2 ч.л. кориандър на прах
- 1 1/2 ч.л. сол
- 4 тайландски чили чушки
Начин на приготвяне:
1. Намаслете тигана и сотирайте джинджифила, лука и чесъна до кафяво.
2. Прибавете подправките (куркумата и кориандъра, солта и чилито).
3. Те не трябва да залеват по тигана.
4. Прибавете свинското и сгответе добре.
5. Сложете зеленчуците, разбърквайте и пържете 5 мин.
6. Сипете кокосовото мляко и дафиновите листа и оставете да заври.
7. Намалете огъня и оставете да къкри 15 мин.
8. Това е всичко! Поднесете поръсено с пресен кориандър.
Най-важните съставки
гъби, дафинов лист, джинджифил, зелени чушки, кокосово мляко, кориандър, куркума, лук, патладжан, Свинско, сол, чесън, чили чушки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ