Свински черен дроб с гъби и сос от стриди
Средно | Порции 1-2
| Видяна: 3263
Свинско с печурки и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 малка глава лук, нарязан
- 3 скилидки чесън, счукан
- 1 ч.л. джинджифил, настърган
- 2-3 ч.л. олио от канола
- 1/4 ч.ч. нарязани на филийки консервирани печурки
- 250 г свински черен дроб, нарязан на филийки
- 2 с.л. сос от стриди
- 2 с.л. захар
- 1/4 ч.ч. вода
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте лука, чесъна и джинджифила в олиото. Прибавете гъбите и гответе 3 мин. Извадете от тигана и заделете.
2. Изпържете набързо дроба от двете страни (не трябва да го препържвате, за да не стане много сух, а да се запази сочен) и добавете гъбите.
3. Прибавете соса от стриди, захарта, водата и овкусете със сол и пипер.
4. Оставете да се готви на слаб огън още 2 мин. и свалете от огъня. Поднесете със задушен ориз.
Най-важните съставки
вода, гъби печурки, захар, лук, олио от канола, Свинско, сол и пипер, сос от стриди, черен дроб, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ