Свински котлети в соев сос
Свинско по японски.
Необходими продукти:
- соев сос
- мирин
- кафява захар
- вода
- пилешки бульон/даши
- зелен лук
- бял лук
- 4 свински котлета
- брашно
- 5 яйца
- японска галета панко
Начин на приготвяне:
1. За соса смесете соевия сос, мирина, кафявата захар, водата или пилешки бульон и оставете да покъкри. Овкусете с още соев сос, захар или бульон.
След това прибавете нарязания бял и зелен лук и оставете да къкри няколко минути.
2. Потопете котлетите в брашно, разбито яйце и накрая в галета. Изпържете ги до златисто. Когато са готови, сложете свинското в къкрещия сладък ароматен сос и изсипете 4 разбити яйца отгоре. Оставете да къкри няколко минути, докато яйцето се втвърди.
3. Поръсете с още малко зелен лук отгоре и поднесете със задушен ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ