Свински джолан с кисело зеле, гъби и моркови
Свинско със зеле, бяло вино и зимни подправки.
Необходими продукти:
- 1 свински джолан
- 500 грама нарязано кисело зеле
- 200 грама гъби печурки
- 1 голяма глава кромид лук
- 3-4 средни моркова
- 10 тина зърна черен пипер
- 5-6 зърна бахар
- 2-3 дафинови листа
- ½ чаена лъжичка червен пипер
- сол на вкус / но по-малко заради киселото зеле/
- 50 мл олио
- 150 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
Осоляваме и изпичаме свинския джолан в намазнена тавичка, в която сме сипали и 200 мл вода и сме покрили с фолио. Месото е готово щом омекне. Обезкостяваме го и връщаме в тавичката.
В олиото запържваме ситно нарязаните лук и моркови, прибавяме добре отцеденото и нарязано кисело зеле и задушаваме до омекване. Към края прибавяме и нарязаните гъби. Поръсваме с черния и червения пипер.
В тавата при месото изсипваме задушеното зеле с гъбите. Добавяме дафиновите листа, зърната бахар и бялото вино. Разбъркваме. Запичаме във фурна, загрята на 200 градуса за около 40 минути.
Да ви е вкусно и апетитно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ